Bahan A:
180gm metega
170gm gula icing
3 biji telur
1/2 Tbsp garam
2 Tbsp susu soya
1 Tbsp perisa vanilla
2 Tbsp krim hazelnut
Bahan B:
110gm tepung berserbuk penaik
50gm tepung
30 gm serbuk hazelnut (dibakar)
40gm kacang campuran(dicincang kasar)
Cara-cara:
1-Putar mentega dan gula icing hingga kembang.Kemudian masukkan telur sebiji demi sebiji,putar lagi sehingga menjadi putih.
2-Masukkan garam dan susu soya,putar 1 minit.
3-Masukkan perisa vanilla da krim hazelnut,putar 1 minit.
4-perlahankan kelajuan,masukkan bahan B sedikit demi sedikit dan sebatikan.
5-Masukkan adunan ke dalam loyang,bakar selaama 15 min pada suhu 175 darjah celcius.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
0 ulasan:
Catat Ulasan