Resipi kek hazelnut royaltin

Bahan A:
180gm metega
170gm gula icing
3 biji telur
1/2 Tbsp garam
2  Tbsp susu soya
1 Tbsp perisa vanilla
2  Tbsp krim hazelnut

Bahan B:
110gm tepung berserbuk penaik
50gm tepung
30 gm serbuk hazelnut (dibakar)
40gm kacang campuran(dicincang kasar)

Cara-cara:
1-Putar mentega dan gula icing hingga kembang.Kemudian masukkan  telur sebiji demi sebiji,putar lagi sehingga menjadi putih.
2-Masukkan garam dan susu soya,putar 1 minit.
3-Masukkan perisa vanilla da krim hazelnut,putar 1 minit.
4-perlahankan kelajuan,masukkan bahan  B sedikit demi sedikit dan sebatikan.
5-Masukkan adunan ke dalam loyang,bakar selaama 15 min pada suhu 175 darjah celcius.
 

0 ulasan:

Catat Ulasan